Po delší době se letos do Čebína vrátila tradice v podobě závodu Čebínský král. Závod v Čebíně začala Martina organizovat v roce 2010. Následně se Čebínský král konal každý rok až do roku 2015 a díky výborné atmosféře závodu a kvalitě rozhodčích, kteří závod každoročně posuzovali si vybudoval poměrně dobré jméno mezi agilitními nadšenci. Od té doby měl Čebukrál pauzu, Martina se stěhovala do Itálie a uplynulé roky nebyl nikdo kdo by závod byl ochotný a schopný zorganizovat.

Čebínský král byl vždy organizován jako závod, na kterém se sjížděli závodníci z celé Evropy. Jednak díky pohostinnosti a “rodinné atmosféře”, jednak díky výborným rozhodčím, kteří závod vždy posuzovali. Za dobu existence závodu to byl Lee Gibson (2011), Jimmy Cruchet (2012), Jan Egil Eide (2013), Zsuzsa Veres (2014) a Sandra Deidda (2015). My se letos pokusili na tradici navázat a pro ročník 2020 jsme na závod pozvali švýcarskou rozhodčí Jeannine Gloor. Bohužel, následný vývoj a opatření způsobená epidemií coronaviru znemožnila Jeannine účast a tak jsme v průběhu roku našli náhradu v podobě portugalského rozhodčího Huga Santose. Ani jeho účasti bohužel osud nepřál, Hugo byl týden před závodem na akci, kde byl identifikován člověk s pozitivním testem na coronavirus a Hugo tak místo cesty do ČR skončil v karanténě. Nakonec nás tedy zachránila nejúžasnější Olča Bazalová, která souhlasila s tím, že závody posoudí a to navíc s tím, že použije parkury, které si pro závody připravil Hugo. Za ochotu přijmout posuzování závodu a zejména pak za ochotu akceptovat a posoudit Hugovi parkury jí touto cestou ještě jednou děkujeme.

Co dodat, závod byl jednou z posledních letošních akcí, které se mohly odehrát v relativně klidné době. Počasí závodům přálo, bylo velmi hezky a na travnatém povrchu, který v Čebíně máme, se tak běhalo velmi příjemně. Letošní ročník závodu sloužil jako první kolo kvalifikace na MS belgických ovčáků FMBB 2021 a tak jsme Huga požádali, aby nám postavil náročné ale běhavé parkury :-D. Poučení pro příště “pozor na to co si přejete, mohlo by se Vám to splnit” :-D. Hugo pojal zadání velmi svědomitě a tak jsme se na závodech opravdu, ale opravdu proběhli. Sprinty, které nám Hugo připravil byly naprosto dokonalé a snad si je všichni závodníci užili.

Kromě kvalifikace na FMBB byl letošní ročník zvláštní ještě jednou věcí. Od roku 2018 lze v České republice pořádat oficiální závody v paragility. Máme mezi těmito závodníky několik přátel a proto jsme se rozhodli, že v rámci Čebínského krále 2020 uspořádáme rovněž kategorii paragility. Věříme, že i toto byla pro všechny účastníky velmi zajímavá zkušenost. Agility by měl být sport pro všechny a jsme proto velmi rádi že se nám přihlásili hned 4 závodníci v této kategorii. Doufáme, že se nám i z této kategorie podaří udělat tradici.

A jak závody dopadly? Pro první místo si z Itálie dojela Martina Magnoli Klimešová. V těsném závěsu za Martinou se umístila symbolicky Jana Zvonková. Pořadí všech kategorií pak bylo následující:

Kategorie Large

1. Martina Magnoli Klimešová se psem U Are My Nemi “Nemi” – Shadow of Aire
2. Jana Zvonková se psem A3Ch Breena “Vigi” – z Vandalky
3. Alice Jirásková se psem Cikorka “Cikorka” – Valkar

Kategorie Medium

1. Martin Bodeček se psem Blue Boy “Blue” – Mondeo
2. Monika Koutná se psem Roky
3. Alena Rudigerová se psem Sunshine – Lenfir

Kategorie Small

1. Hana Heidlerová se psem Armani Lover “Mateo” – Cinnamon Beauty
2. Ladislav Bittner se psem Denny
3. Vladislav Kubica se psem Merlin “Merlin”

 

Kompletní výsledky lze najít na webu AgiGames které jsme pro zpracování výsledků použili zde. A pokud by si někdo chtěl zaběhnout originální parkury, které pro závod připravil Hugo, může si je prohlédnout zde: